Blondies kan bedst beskrives som en brownie hvor kakaoen/chokoladen er erstattet med vanilje. Det er en tung kage, som er sprød på toppen og svampet indeni.

Ingredienser

* 110 g laktosefri smør
* 200 g æbler, skrællet og skåret i stykker på ca. 1,5 x 1,5 cm – ca. 2 æbler
* 175 g melblanding #1
* ½ tsk bagepulver
* ½ tsk kanel
* 1 tsk vaniljesukker
* knivspids salt
* 100 g sukker
* 100 g brun farin
* 1 æg (M/L)

Fremgangsmåde

Smelt smørret og lad det afkøle. Bland melblandingen med bagepulver, kanel, vaniljesukker og salt. Skral æblerne og skær dem i stykker på 1,5 x 1,5 cm. Kom sukker, brun farin og ægget i en skål og pisk til det godt sammen. Tilsæt smørret og rør godt. Tilsæt melblandingen og rør til dejen er ensartet. Tilsæt til sidst æblestykkerne og kom dejen i en smurt 21 cm springform eller en form på 20 x 20 cm.

Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 35 min. Test om kagen er færdig ved at stikke en trætandstik ned midt i kagen. Hvis der hænger dej fast på tandstikken er kagen endnu ikke færdig.

æble blondies

Lad kagen køle af. Når kagen er helt afkølet er den svær at flytte, da kagen er meget blød. Hvis der er behov for at kagen skal flyttes, så kan det være en fordel af flytte kagen mens den stadig er lun.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email