Dejlig lækker æblekage med pekannødder og karamelglasur.

Ingredienser

Kage
* 300 g æbler
* 60 g pekannødder
* 225 g sukker
* 2 æg (M/L)
* 1½ dl rapsolie
* 1 spsk vaniljesukker
* 200 g Melblanding #1
* ¼ tsk kanel
* ½ tsk bagepulver
* knivspids salt

Karamel glasur
* 60 g laktosefri smør
* 65 g brun farin
* 1 spsk laktosefri fløde (laktosefri mælk kan bruges som alternativ)
* 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

Kage
Skræl æblerne og skær dem ud i små firkanter. Jeg skar dem ud i 1½ x 1½ cm, men de kan med fordel være lidt mindre. Hak pekannødderne groft.

Kom sukker, æg, olie og vaniljesukker i en skål og rør det godt sammen til en ensartet masse. Kom mel, kanel, bagepulver og salt i en anden skål og rør det sammen. Tilsæt melblandingen til æggemassen og rør det godt sammen til en ensartet masse. Tilsæt æblestykkerne og de grofthakkede pekannødder og rør det godt sammen.

Jeg har brugt en randform, men du kan også bruge en brødform på 21 x 10 cm. Smør formen med laktosefri smør eller olie og drys mel over så formen bliver dækket med et tyndt lag mel. Vend formen på hovedet og bank det overskydende mel ud. Hvis du bruger en brødform kan du også fore formen med bagepapir.
Kom dejen i formen og bag kagen i midten af ovnen ved 175 grader i almindelig ovn. Kagen skal have 50 min i randformen, og skal have længere tid hvis du bruger en brødform.

Tjek om kagen er færdig ved at stikke en trætandstik i kagen. Hvis der ikke hænger dej ved er kagen færdig.

Lad kagen afkøle på rist, og lad kagen blive i formen til den er helt afkølet.

Karamel glasur
Kom smørret i en gryde og smelt det ved lav varme. Tilsæt brun farin og vaniljesukker. Varm det langsomt op under omrøring. Når farinen er opløst i smørret tilsættes fløden. Lad glasuren køle lidt af.

Vend kagen om og fordel glasuren over bunden af kagen.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør og erstat fløde med fx soyafløde. Fløden kan erstattes af mælk, og du kan derfor også bruge rismælk, havremælk eller soyamælk.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email