Dejlig lun æblekage med smuldredej og flødeskum.

Opskriften passer til ca. 6 personer.

Ingredienser

* ca. 500 g æbler i tern – gerne madæbler
* 150 g melblanding #1
* 150 g sukker
* 100 g laktosefri smør – stuetempereret
* hasselnøddeflager eller hakket hasselnødder
* laktosefri piskefløde

Fremgangsmåde

Fyld et passende fad næsten til kanten med æblerne. Skær smørret i små firkanter. Bland mel, sukker og smør sammen og rør det til en ensartet masse. Brug evt. hænderne. Fordel massen over æblerne.
Bag kagen ved 200 grader i 40 min. Drys hasselnøddeflager over og bag den i yderligere 5 min til den er gylden.

Servers lun med flødeskum

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.
Erstat fløde med piskbar soyafløde.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email