Dejlig lækker æbletærte med cremefyld.

Ingredienser
Dej

* 150 g smør (stuetempereret)
* 125 g sukker
* 1 æg (M/L)
* 175 g melblanding #1
* 2 tsk bagepulver

Fyld

* 2 dl cremefraiche
* 85 g sukker
* 2 (M/L) æg
* 3-4 æbler

Fremgangsmåde
Dej

Smørret og sukkeret røres hvidt og luftigt. Tilsæt ægget og rør godt. Tilsæt mel og bagepulver og rør til dejen er ensartet.
Smør en tærteform på 24 cm og fordel dejen heri. Forbag den nederst i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader.

Fyld

Pisk cremefraiche, sukker og æg sammen. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Hæld fyldet oven på den forbagte dej og stik æblerne ned i fyldet. Hvis dejen ikke er helt færdigbagt, gør dette intet da fyldet stadig vil lægge sig pænt oven på dejen.

Bag tærten færdig nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

æbletærte

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.
Erstat cremefraichen med soya yoghurt eller soya skyr.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email