Klassisk banankage overtrukket med smeltet chokolade.

Ingredienser

* 100 g melblanding # 1
* 1 tsk bagepulver
* 175 g sukker
* 2 tsk vaniljesukker
* 3 æg
* 100 g laktosefri smør – stuetempereret
* 1 banan (ca. 110 g uden skal)
* 50 g laktosefri chokolade
* evt. hakkede mandler

Fremgangsmåde

Bland melblanding og bagepulver sammen. Bland sukker, vaniljesukker og æggene og pisk det til en luftig æggesnaps. Vend smørret i æggesnapsen. Kom mel og bagepulver i og rør det forsigtigt sammen. Mos bananen med en gaffel og vend den i dejen.

For en form på 30 x 10 cm med bagepapir og bag kagen ved alm. ovn 175 grader i ca. 50 min.

Hak chokolade fint og fordel den på den varme kage straks når den kommer ud af ovnen. Lad det smelt og smør chokoladen ud. Drys evt. med hakkede nødder.

 

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.
Sørg for at chokoladen er uden mælk.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email