Cheesecake er i min opfattelse en overdådig kage, og denne med blåbær giver den et pift i den friske retning. Den er dejlig cremet.

Den kan med fordel laves dagen i forvejen.
Opskriften er til 8 personer. Anvend en springform på 26-28 cm hvis du vil lave en dobbelt portion.

Ingredienser
Bund

* ca. 160 g glutenfrie digestive kiks (lidt over 1/3 del af opskriften)
* ca. 60 g laktosefri smør

Creme

* 2 pasteuriseret æggeblomme
* 120 g sukker
* 200 g laktosefri flødeost
* 1 tsk vaniljesukker
* 2 dl laktosefri skyr/creme fraiche/yoghurt naturel
* 6 bl husblas
* 3 pasteuriseret æggehvide
* 2,5 dl laktosefri piskefløde
* 4 tsk citronsaft
* 300 g blåbær

Fremgangsmåde

Smuldér kiksene i en skål. Smelt smørret og rør det sammen med kiksene. Kom kikseblandingen i en 22 cm springform og anvend et stykke husholdningsfolie til at presse kiksene til en jævn og fast bund. Stil den på køl.

Kom blåbærene i en minihakker eller lignende og lav dem til puré. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk flødeost, skyr/cremefraiche, blåbær og vaniljesukker i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til let flødeskum. Smelt husblassen i citronsaften over et vandbad. Den skal være lunken når den i en tynd stråle hældes i cremen med fuld kraft på elpiskeren. Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i cremen. Vend flødeskummen forsigtigt i cremen.

Fordel cremen over bunden og stil den på køl i min 3-4 timer.
Pynt med friske blåbær.

Mælkefri version

Erstat flødeosten med mælkefri flødeost.
Erstat piskefløden med piskbar soyafløde.
Erstat smørret med plantesmør.
Erstat skyr/creme fraiche/yoghurt naturel med soya yoghurt.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email