Ingredienser

* 150 g melblanding #1
* 1 tsk bagepulver
* 2 tsk vaniljesukker
* 100 g laktosefri smør
* 100 g laktosefri/vegansk hvid chokolade
* 140 g sukker
* 3 æg (M/L)
* 200 g blåbær
* Mandelflager

Fremgangsmåde

Bland melblandingen med bagepulver og vaniljesukker.
Smelt smør og chokolade i en gryde under lav varme. Du kan også bruge mikrobølgeovnen, men pas på det ikke bliver for varmt. Lad det afkøle til stuetemperatur.
Pisk sukker og æggehvider til en luftig æggesnaps. Tilsæt smør og chokoladeblandingen under piskning. Vend melblandingen i og tilsæt til sidst blåbærene.

Kom dejen i en smurt 24 cm springform og drys med mandelflager.

Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Hvis kagen bliver for brun på toppen kan du lægge et stykke stanniol over kagen. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en trætandstik i kagen. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.

Lad kagen afkøle på rist.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør og brug vegansk hvid chokolade som kan købes i helsekostforretninger.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide


Print Friendly, PDF & Email