Dejlig sensommerkage med friske blommer.

Ingredienser

* 100 g sukker
* 1 tsk vaniljesukker
* 2 æg (M/L)
* 90 g laktosefri smør – stuetempereret
* 100 g melblanding # 1
* 1 tsk bagepulver
* 5 blommer
* evt. 1 spsk majsstivelse
* 40 g sukker

Fremgangsmåde

Pisk sukker, vaniljesukker og æg let. Tilsæt smørret og rør godt. Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i æggemassen.
Fjern stenene fra blommerne og skær dem i både på 1 cm og halvér bådene. Lad ca. 20-24 af bådene være hele. De skal bruges oven på kagen. Hvis du bruger blommer fra fryseren skal disse være optøet, og drys de udskårede både med 1 spsk majsstivelse. Kom de halverede både i dejen. Smør eller for en form på 30 x 10 cm med bagepapir og kom dejen heri. Fordel de hele både på toppen og drys med 40 g sukker.

Bag kagen ved 180 grader alm. ovn i ca. 55 min. Lad den afkøle før den tages ud af formen.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.

Sukkerfri version

Erstat 100 g sukker med 100 g sukrin og erstat de 40 g sukker med 40 g sukrin gold.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email