Lækker frisk brombærtærte med sprød havrecrumble og cream fraiche.

Ingredienser
Mørdej

* 150 g melblanding # 1
* 50 g glutenfrit havremel
* 50 g sukker
* 90 g laktosefri smør
* 1 æg (M/L)

Frugt

* 650 g brombær (friske eller optøet)
* 1,5 spsk majsstivelse (alternativt kartoffelmel)
* 60 g sukker
* 1,5 tsk vaniljesukker

Crumble

* 60 g glutenfrit havremel
* 95 g glutenfrie havregryn
* 105 g brun farin
* 105 g laktosefrit smør

Fremgangsmåde
Mørdej

Bland melblanding, havremel og sukker sammen. Skær smørret i firkanter og smuldr det i melblandingen. Tilsæt ægget og rør det godt sammen til du får en ensartet dej. Smør en tærteform på 26 cm og fordel dejen heri. Anvend evt. et stykke husholdningsfilm til at lægge over dejen, og fordel dejen med fingrene. Forbag den midt i ovnen i 5 min ved 175 grader.

Frugt

Såfremt du bruger frosne brombær skal de være optøet og drænet for saft. Kom brombær i en skål. Bland majsstivelse, sukker og vaniljesukker. Drys det over brombærene og rør rundt. Fordel brombærene over mørdejen.

Crumble

Smelt smørret og lad det afkøle. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt. Fordel massen over brombærene i et jævnt lag. Bag tærten ved 175 grader alm. ovn i ca. 50 minutter til crumblen er sprød.

Lad den afkøle og servér den med creme fraiche.

Gluten- og laktosefri brombærtærte
Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email