Den kan med fordel laves dagen i forvejen.
Opskriften er til 8 personer.
Anvend en springform på 26-28 cm hvis du vil lave en dobbelt portion.

Ingredienser
Bund

* ca. 1/2 portion eller 200 g glutenfrie digestive kiks
* ca. 75 g laktosefri smør

Creme

* 1 pasteuriseret æggeblomme
* 60 g sukker
* 100 g laktosefri flødeost
* 1 dl laktosefri skyr/creme fraiche
* 3 bl husblas
* 1,5 pasteuriseret æggehvide
* 1 1/4 dl laktosefri piskefløde
* 1 tsk citronsaft
* 5-6 passionsfrugter (1-2 til pynten)

Fremgangsmåde

Smuldér kiksene i en skål. Smelt smørret og rør det sammen med kiksene. Kom kikseblandingen i en 22 cm springform og anvend et stykke husholdningsfolie til at presse kiksene til en jævn og fast bund. Stil den på køl.

Skær 4 passionsfrugter over og fjern frugtkød og kerner med en ske. Kom frugtkødet og kernerne i en sigte og pres mest mulig saft ud. Der bliver ca. 3/4 dl saft.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk flødeost, skyr/cremefraiche og passionsfrugtsaft i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til let flødeskum. Smelt husblassen i citronsaften over et vandbad. Den skal være lunken når den i en tynd stråle hældes i cremen med fuld kraft på elpiskeren. Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i cremen. Vend flødeskummen forsigtigt i cremen.

Fordel cremen over bunden og stil den på køl i min 3-4 timer.
Pynt med frugtkødet og kernerne fra de resterende passionsfrugter.

cheesecake

Mælkefri version

Erstat flødeosten med mælkefri flødeost.
Erstat piskefløden med piskbar soyafløde.
Erstat smør med plantesmør.
Erstat skyr/creme fraiche med soya yoghurt.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email