Jeg stod for kagen til min venindes babyshower og jeg valgte at lave chokolade cupcakes med peanutbutter frosting og “nutella”-like frosting, hvor de blå var med “nutella” og de lyserøde var med peanutbutter. Pynten lavede jeg i marcipan farvet med pastafarve.

Til frostingen plejer jeg at anvende rigtig smør, men til denne portion anvendte jeg plantesmør, da de skulle serveres for en mælkeallergiker. Frostingen blev dog lige så lækker som med rigtig smør.

Glutenfri chokolade cupcakes

En portion giver 12 cupcakes.

Ingredienser

Cupcakes

* 90 g melblanding # 1
* 2 tsk bagepulver
* 10 g kakaopulver
* 100 g sukker
* 2 æg (M/L)
* 75 g laktosefri smør
* 75 g lakosefri mørk chokolade

“Nutella” frosting (6 stk.)

* 60 g laktosefri smør
* 40 g laktosefri hasselnøddecreme
* 100 g flormelis

Peanutbutter frosting (6 stk.)

* 60 g plantesmør
* 75 g peanutbutter
* 100 g flormelis

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser sammen. Pisk æg og rørsukker til en luftig æggesnaps. Smelt margarinen sammen med chokoladen i et vandbad og rør det i æggesnapsen. Rør de tørre ingredienser i æggesnapsen med en grydeske, så luften ikke piskes ud af dejen.

Kom små muffinsforme i en fast muffinsform og fyld dem med dej så cirka 3/4 af formen er fyldt. Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 16-17 min.

Lad dem afkøle på rist inden de tages ud af formen.

Rør margarinen sammen hhv. hasselnøddecreme eller peanutbutter. Rør flormelis i. Smag dig frem, da det er forskelligt hvor sødt man gerne vil have den.

Pynt kagerne lige inden servering.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør og sørg for at chokoladen og hasselnøddecremen er helt fri for mælk.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email