Jeg stod (heldigvis!) for kagen til min venindes babyshower, og denne gang besluttede jeg mig for, at ville lave en mere “pyntet” kage. Kagen er bygget op med en chokoladekage i bunden og mousse ovenpå og så er den overtrukket med hjemmelavet fondant.

Kagen skulle også spises af en med mælkeallergi og jeg har derfor brugt soya fløde og soya yoghurt, men du kan sagtens anvende almindelig/laktosefri fløde og yoghurt.
Lav gerne chokoladebundene og moussen dagen før. Jeg bruge 3 margrethe skåle til moussen, en på 3 liter og to på 350 ml.  Kagen rækkede til 12 personer.

Ingredienser
Chokoladebunde

* 100 g melblanding # 1
* 2 spsk vaniljesukker
* 1 tsk bagepulver
* 6 spsk kakao
* 200 g laktosefri mørk chokolade
* 200 g plantesmør
* 300 g sukker
* 4 æg (M/L)

Blåbærmousse

* 3,5 blade husblas
* 250 g blåbær – gerne frosne
* 2 spsk. flormelis
* 1 tsk. vaniljesukker
* 1 spsk. citronsaft
* 2 dl soya piskefløde
* 1,5 dl soya natural yoghurt

Hindbærmousse

1,75 blade husblas
* 125 g frosne hindbær
* 2 spsk. flormelis
* ½ tsk. vaniljesukker
* ½ spsk. citronsaft
* 1 dl soya piskefløde
* 0,75 dl soya natural yoghurt

Fremgangsmåde
Chokoladebunde

Smelt smørret og lad det afkøle. Bland de tørre ingredienser sammen. Hak chokoladen meget fint og kom det sammen med de tørre ingredienser. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt de tørre ingredienser sammen med smørret. Fór bunden af en springform på 21-22 cm med bagepapir, samt en form på ca. 25 x 15. Formen skal være stor nok til at du kan udstikke to bunde på 10 cm i diameter. Fordel dejen heri. Bag bundene i ca. 45 time ved 170 grader.
Lad dem køle af i formen på en rist. Når den er afkølet kan du pakke dem ind og lade dem stå på køkkenbordet til dagen efter.

Blåbær mousse

Kom husblasen i koldt vand i ca. 10 min. Kom blåbær, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en gryde og lad det koge let i et par minutter. Purér massen med en stavblender og hæld massen igennem en si, så du får skindet fra. Varm massen svagt op og kom husblassen i og rør rundt. Den skal kun lige være akkurat så varm at husblassen smelter. Afkøl massen til stuetemperatur.
Pisk fløden stiv og tilsæt yoghurten. Rør godt rundt. Bland blåbærmassen i og rør forsigtigt til massen er ensartet. Fór margretheskålene med husholdningsfilm og kom blåbærmoussen i den store. Overtræk skålen med husholdningsfilm og stil den på køl til dagen efter. Hvis du laver moussen samme dag, skal den have 3-4 timer i køleskabet.

Hindbær mousse

Kom husblasen i koldt vand i ca. 10 min. Kom hindbær, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en gryde og lad det koge let i et par minutter. Kom husblassen i og rør rundt. Afkøl massen til stuetemperatur.
Pisk fløden stiv og tilsæt yoghurten. Rør godt rundt. Bland hindbærmassen i og rør forsigtigt til massen er ensartet. Kom hindbærmoussen i de to små skåle. Overtræk skålene med husholdningsfilm og stil dem på køl.

Opbygning af kagen

Jeg startede med at lave fondant og samlede derefter kagen, mens fondanten hvilede sig i køleskabet.
Jeg anvende Anne-Mette Voss’ opskrift på fondant og lavede 2,5 portion. Jeg indfarvede 2/3 portion med lilla og 1/3 portion med sort (der skal meget farve til for at få den sort). Jeg bruge Wiltons pastafarver. Der var rigeligt, og jeg tror måske godt at jeg kunne have nøjes med 2 portioner, da jeg udrullede den meget tyndt.

Samling af kagen

Tag bunden ud af springformen ved at fjerne ringen, ligge hånden på kagen, vend den om og træk bagepapiret af. Kom bunden ovenpå blåbærmoussen. Træk let i husholdningsfilmen så den ikke folder sig ind mellem bunden og moussen. Læg hånden på bunden og vend nu skålen om og fjern skålen. Stil kagen på et fad og træk husholdningsfilmen af.
Udstik to cirkler på 10 cm af den anden bund og kom dem på hindbærmoussen og følg samme fremgangsmåde som med blåbærmoussen. Du kan evt. lave noget smørcreme(laktosefri smør/plantesmør og flormelis pisket sammen), til at smøre den op med, hvis der er ujævnheder mellem kagen og moussen.

Drys kagen med flormelis og vær ikke nærig. Moussen kan nemlig væske lidt og i værste fald ødelægge fondanten.
Udrul fondanten og kom den over kagen. Pynt den som ønsket.

Lad kagen stå på køl ind til servering for at mousserne ikke væsker.

Babyshower_hindbær


Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email