Ingredienser

Kage
* 100 g melblanding 1
* 50 g hasselnøddemel
* knivspids salt
* 1 tsk bagepulver
* 1,5 tsk kakaopulver
* 150 g laktosefri smør
* 100 g laktosefri mørk chokolade
* 50 g laktosefri nougat (kan købes i Rema 1000)
* 3 æg (M/L)
* 150 g sukker

Glasur
* 100 g flormelis
* 1 spsk vand
* 50 g laktosefri nougat

Fremgangsmåde

Såfremt du ikke har købt hasselnøddemel kan du lave dit eget hasselnøddemel ved at male 50 g hasselnødder i fx en kaffekværn. 

Bland melblandingen med hasselnøddemel, salt, bagepulver og kakaopulver.

Smelt smør, chokolade og nougat i en gryde eller i mikrobølgeovnen.

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt chokoladeblandingen mens du pisker og stop lige så snart massen er ensartet. Bland forsigtigt melblandingen i med en grydeske eller dejskraber uden at røre luften ud af æggene. Rør til massen er ensartet. 

Smør en 22 cm springform og kom dejen heri. Bag kagen i midten af ovnen ved 175 grader alm. ovn i ca. 35 min. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en trætandstik i kagen. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig. 

Lad kagen afkøle i formen.

Smelt nougaten let i mikrobølgeovnen og rør det sammen med flormelis og vand. Pynt kagen med glasur, krymmel eller hakkede hasselnødder.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide

Print Friendly, PDF & Email