Disse digestive kiks smager fantastisk! De kan bruges til at lave en kiksebund til en cheesecake eller som en lækker småkage.

En portion giver ca. 25-30 stk.

Ingredienser

* 100 glutenfri havregryn eller havremel
* 75 g fuldkornsrismel
* 25 g majsstivelse
* 1/4 tsk FiberHUSK
* 1 tsk vaniljesukker
* 1 tsk bagepulver
* 65 g brun farin
* 100 g laktosefri smør
* vand

Fremgangsmåde

Mal havregrynene til havremel i en minihakker. Bland de tørre ingredienser og brun farin sammen i en stor skål. Skær smørret i små firkanter og kom dem i skålen. Brug hænderne til at smuldre smørret sammen med de øvrige ingredienser. Kom vand i for at samle dejen hvis dette er nødvendigt. Lad dejen køle i køleskabet i 15 min.

Tril dejen i små kugler og tryk dem flade. Tryk dem så flade som du ønsker dem, for de flyder ikke rigtigt ud i ovnen. De bages midt i ovnen i 12-15 min ved 180 grader. Det er meget forskelligt hvilken størrelse og tykkelse man ønsker, og bagetiden kan derfor variere, så prøv dig frem. Jeg tager dem ud af ovnen lige så snart de begynder at blive brune i kanten. Hold godt øje med dem, for de bliver hurtigt for brune.

For lidt ekstra luksus kan de dyppes i mørkt chokolade.

Gluten- og laktosefrie digestive kiks

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email