Ingredienser
Bund

* 200 g melblanding # 1
* 3 tsk glutenfri bagepulver
* 1 spsk vaniljesukker
* 300 g sukker
* 4 æg
* 70 g laktosefri smør – stuetempereret

Topping

* 100 g laktosefri smør
* 70 g kokosmel
* 100 g brun farin

Fremgangsmåde

Bland mel og bagepulver sammen. Pisk sukker og smør sammen og tilsæt æggene ét af gangen. Sigt mel og bagepulver i dejen og vend dejen med en grydeske eller dejskraber.

Fór en bageform på 25×18 cm med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Kagen skal være færdigbagt. Åben ikke lågen unødvendigt da du kan risikere at kagen falder sammen. Hvis du synes den bliver for brun på toppen kan du komme et stykke stanniol over.

Varm smør, brun farin, kokosmel sammen i en gryde. Sørg for at det bliver en ensartet masse, men lad den ikke være for varm, når den kommes oven på kagen. Når kagen kommer ud af ovnen fordeles kakosmassen ovenpå kagen, og bages videre ved 200 grader i 5 minutter til massen er karamelliseret.

Lad kagen køle helt af på rist.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email