Super lækker og svampet gulerodskage med masser af smag!

Jeg foretrækker min gulerodskage uden rosiner og med hasselnødder, men du kan sagtens tilsætte rosiner og/eller undlade hasselnødderne.

Kagen kan laves som muffins/cupcakes. De små skal have 20 min og de store skal have 25-30 min.

Ingredienser
Gulerodskage

* 100 g laktosefri smør
* 2 tsk kanel
* 2 tsk bagepulver
* 1 tsk natron
* 1/4 tsk salt
* 250 g melblanding # 1
* 200 sukker
* 5 æg (M/L)
* 100 g brun farin
* 450 g revet gulerod
* 100 g hasselnødder

Creamcheese frosting

* 200 g laktosefri flødeost
* 50 g flormelis
* 2 tsk citronsaft
* 2 tsk citronskal
* evt. lidt vand

Fremgangsmåde
Gulerodskage

Smelt smørret og lad det afkøle. Bland de tørre ingredienser sammen. Hak hasselnødderne og riv gulerødderne. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Kom smør og brun farin i æggesnapsen ved lav hastighed. Tilsæt gulerødderne. Tilsæt de tørre ingredienser lidt efter lidt og rør godt til du får en ensartet dej. Tilsæt til sidst de hakkede hasselnødder.

Smør en springform på 28 cm og fordel dejen heri.
Bag kagen i midten af ovnen i 40-45 min ved 200 grader.

Lad kagen afkøle på rist.

Creamcheese frosting

Denne opskrift er lavet med Valios flødeost som desværre ikke sælges længere. Arlas flødeost er væsentlig blødere så hvis du bruger denne bør du justere med mere flormelis.
Rør alle ingredienserne sammen til creamcheese frosting. Hvis den er for fast røres der lidt vand i.
Smør frostingen på den afkølede kage kort før den serveres.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.
Undlad creamcheese frosting eller brug vegansk flødeost.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email