Hvis man er til sprøde cookies, så er disse havre-chokolade cookies lige sagen!
Der bliver ca. 20 stk. ud af en portion.

Ingredienser

75 g glutenfrit havremel
45 g melblanding # 1
1/4 tsk natron
1 knivspids salt
40 g laktosefri smør – stuetempereret
½ tsk vaniljesukker
40 g sukker
35 g brun farin
1 æg (M/L)
75 g laktosefri mørk chokolade

Fremgangsmåde

Bland mel, natron og salt sammen. Pisk smør luftig med en elpisker. Tilsæt vaniljesukker, sukker, brun farin og ægget og pisk det sammen, til du får en ensartet masse. Rør mel, natron og salt i. Hak chokoladen i ønskede stykker og vend dem i dejen.
Fordej dejen i klatter på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ca. 17 min ved 170 grader.

Lad dem afkøle på rist.

Opbevar dem i en tætlukket beholder.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør og lad dejen hvilke i køleskabet i ca. 30 min inden bagning.
Sørg for at den mørke chokolade også er fri for mælkeprotein.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email