Lækker havregrynskage med syrlig hindbærkompot og margens.

Du kan med fordel lave kompotten dagen i forvejen.

Ingredienser

Hindbærkompot
* 200 g hindbær
* 1 spsk vand
* ½ tsk vaniljesukker
* 1 tsk majsstivelse

Havregrynskage
* 125 g glutenfrie havregryn
* 125 g glutenfrit havremel
* 130 g laktosefri smør
* 75 g sukker
* 1 tsk vaniljesukke
* 3 æggeblommer (M/L)

Margens
* 3 æggehvider (M/L)
* 150 g sukker

Fremgangsmåde

Hindbærkompot
Kom hindbær, vaniljesukker og vand i en lille gryde. Hvis hindbærene er frosne kan vandet undlades. Lad kompotten koge let i 5 min. Bland majsstivelse med 1 tsk vand og kom det i kompotten under omrøring. Lad det koge let i et minut til kompotten er tyknet.

Kom kompotten i en skål og læg husholdningsfilm over. Husholdningsfilmen skal røre overfladen på kompotten, så der ikke dannes kondens. Lad det afkøle til stuetemperatur.

Havregrynskage
Hvis du ikke har havremel, kan du male 125 g havregryn i en minihakker eller kaffekværn.
Kom alle ingredienserne i en skål og rør til dejen er ensartet.

Fordel dejen i en 22 cm smurt springform og forbag havregrynskagen i 15 min med 175 grader.

Marengs
I mens kagen er i ovnen laves marengsen.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt herefter sukkeret lidt efter lidt. Pisk margensen til den er sej. Se Franske macarons for fremgangsmåde med billeder.

Tag havregrynskagen ud af ovnen og fordel kompotten ovenpå kagen efterfulgt af marengsen. Sæt kagen i ovnen på anden øverste rille og skru ned til 150 grader. Bag kagen i ca. 30 min. Hvis marengsen ikke har fået nok farve kan du brænde den med en gasbrænder.

Lad kagen afkøle til den har stuetemperatur.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide

Print Friendly, PDF & Email