Dejlig frisk hindbær cheesecake med kiksebund.

Opskriften er til 10 personer

Ingredienser

Kiksebund
* 250 g glutenfrie digestive kiks
* 55 g laktosefri smør
* 40 g laktosefri hvid chokolade

Cheesecake
* 300 g frosne hindbær
* 3 bl. husblas
* 3 dl laktosefri piskefløde
* 240 g laktosefri flødeost
* 170 g flormelis
* 1 tsk vaniljesukker
* evt. pink pastafarve

Pynt
* Mynteblade eller rød skovsyre
* Frysetørret hindbær
* Friske hindbær
* Lidt ekstra piskefløde

Fremgangsmåde

Kom hindbærerne i en gryde og kog dem i nogle minutter. Blend dem med en stavblender og afkøl til stuetemperatur.

Smelt smørret sammen med chokoladen og lad det afkøle til stuetemperatur. Smuldr kiksene og bland dem sammen med smør og chokolade. Kom kikseblandingen i en 24 cm springform og anvend et stykke husholdningsfolie til at presse kiksene til en jævn og fast bund. Stil den på køl.

Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 10 minutter.
Pisk fløden stiv, og tilsæt 40 g flormelis og pisk dette ind i flødeskummet. Pisk flødeost, det resterende flormelis, vaniljesukker og evt. pastafarve i ca. 2 minutter. Tilsæt de kogte hindbær.
Smelt husblassen over et vandbad, og lad det afkøle let. Kom det i flødeostblandingen under omrøring. Vend piskefløden forsigtigt i.

Fordel moussen ovenpå kiksebunden. Kom husholdningsfilm over og lad cheesecaken stå i køleskabet indtil servering. Dog minimum 3 timer.

Pynt med flødeskum, hindbær, frysetørret hindbær og mynteblade eller rød skovsyre inden servering.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør. Erstat chokoladen med vegansk hvid chokolade, eller undlad den.
Erstat flødeosten med vegansk flødeost.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email