Disse lækre cupcakes er super nemme at lave og kræver ikke meget tid. Opskriften er også egnet til andet syltetøj/marmelade. Kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser
Cupcakes

* 130 g melblanding # 1
* 2 tsk vaniljesukker
* 2 tsk bagepulver
* 100 g sukker
* 2 æg (M/L)
* 75 g laktosefri smør
* 2 spsk hindbær syltetøj

Creamcheese frosting

* 150 g laktosefri flødeost
* 80 g laktosefri hasselnøddecreme
* 40 g laktosefri smør
* 240 g flormelis

Fremgangsmåde

Smelt smørret og lad det afkøle. Bland de tørre ingredienser sammen. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør smørret i æggesnapsen. Rør de tørre ingredienser i æggesnapsen med en grydeske, så luften ikke piskes ud af dejen. Tilsæt til sidst syltetøjet.

Kom muffinsforme i en fast muffinsform og fyld dem med dejen så cirka 3/4 af formen er fyldt. Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 17 min.

Lad dem afkøle let og tag dem forsigtigt ud af formen, og lad dem afkøle på rist.

Lad smørret blive blødt. Rør flødeost og hasselnøddecremen sammen med smørret. Rør flormelis i.

Pynt kagerne lige inden servering.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.
I stedet for “nutella” creamcheese frosting kan du anvende denne mælkefrie “nutella” buttercream frosting.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email