Denne kanelkage er blød og svampet og er det stadig på 3. dagen! En klassisk kanelkage har normalt en blød glasur lavet af smør, formelis, kakao og kaffe, men jeg har valgt at lave en fast kakaoglasur, da jeg ikke er til “blød” glasur.

Ingredienser
Kage

* 400 g melblanding #1
* 4 tsk kanel
* 2 tsk natron
* 400 g sukker
* 125 g laktosefri smør – stuetempereret
* 3 æg (M/L)
* 2 dl laktosefri mælk

Glasur

* 150 g flormelis
* 2 tsk kakao
* 2 spsk vand

Fremgangsmåde

Bland mel, kanel og natron sammen. Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene ét af gangen. Tilsæt mælken. Rør de tørre ingredienser i. For en form på ca. 30 x 20 cm med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen i ca. 55-60 min ved 180 grader (almindelig ovn).

Bland flormelis, kakao og vand til glasur. Fordel glasuren over den afkølede kage.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.
Erstat mælken med soya- eller rismælk,

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email