Den kan med fordel laves dagen i forvejen.
Opskriften er til 8 personer. Anvend en springform på 26-28 cm hvis du vil lave en dobbelt portion.

Ingredienser
Bund

* ca. 160 g glutenfrie digestive kiks (lidt over 1/3 del af opskriften)
* ca. 60 g laktosefri smør

Karamel sauce

* 1 dl laktosefri fløde
* 90 g laktosefri smør
* 2,5 spsk vand
* 40 g lys sirup
* 160 g sukker
* 1 tsk havsalt

Creme

* 2 pasteuriseret æggeblomme
* 120 g sukker
* 200 g laktosefri flødeost
* 1 tsk vaniljesukker
* 2 dl laktosefri skyr/creme fraiche/yoghurt naturel
* 7,5 bl husblas
* 3 pasteuriseret æggehvide
* 2,5 dl laktosefri piskefløde
* 4 tsk citronsaft
* 175 g laktosefri karamelsauce

Fremgangsmåde
Kiks

Smuldér kiksene i en skål. Smelt smørret og rør det sammen med kiksene. Kom kikseblandingen i en 22 cm springform og anvend et stykke husholdningsfolie til at presse kiksene til en jævn og fast bund. Stil den på køl.

Karamel

Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det sammen. Varm det op under omrøring til karamelmassen er 90 grader. Kom 175 g i en varmefast beholder og kom husholdningspapir over så det rører overfladen. På denne måde dannes der ikke en skorpe på karamellen, samt vil der ikke dannes kondens. Varm resten af karamellen op til 115 grader og kom det i en varmefast beholder med husholdningspapir.

Lad dem køle af ved stuetemperatur.

Creme

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk flødeost, skyr/cremefraiche, karamelsauce og vaniljesukker i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til let flødeskum. Smelt husblassen, med det vand som hænger ved, over et vandbad. Den skal være lunken når den i en tynd stråle hældes i cremen med fuld kraft på elpiskeren. Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i cremen. Vend flødeskummen forsigtigt i cremen.

Fordel cremen over bunden og stil den på køl i min 3-4 timer.
Pynt med karamelsauce.

Mælkefri version

Erstat flødeosten med mælkefri flødeost.
Erstat piskefløden med piskbar soyafløde.
Erstat smørret med plantesmør.
Erstat skyr/creme fraiche/yoghurt naturel med soya yoghurt.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email