Jeg har haft noget nougat liggende alt for længe i skabet, og det var på tide at noget af det skulle bruges, så jeg valgte at lave kokostoppe med nougat – en variation jeg ikke tidligere har prøvet. Når jeg tænker på nougat, tænker jeg på jul og konfekt, men det er altså endnu lidt for tidligt at begynde på julegodterne. Desværre!

Jeg er rigtig glad for denne opskrift, da de bliver sprøde og en smule karameliseret i overfladen, hvilket giver en dejlig kontrast til den kraftige og søde smag af kokos. De holder formen og falder ikke fra hinanden under spisning.

Der bliver ca. 12 stk. af en opskrift.

Ingredienser

* 25 g smør
* 75 g sukker
* 100 g kokos
* æggehvide af 1½ æg (ca. 50 g)
* ca. 25 g laktosefri nougat (jeg har købt min i Rema1000, men de sælger dem kun fra november til slut maj, men der bør være andre mærker som også er laktosefrie)
* 100 g mørk laktosefri chokolade

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker og varm det langsomt op under omrøring. Når massen småbobler i kanterne, tages gryden af varmen. Kom kokos i en skål, tilsæt smør- og sukkerblandingen og rør godt. Tilsæt lidt efter lidt æggehviderne.

Anvend bagepapir af silikone eller smør et stykke almindeligt bagepapir. Kom 12 små klatter kokosmasse på bagepapiret og tryk dem flade. Der må ikke være huller i bunden, så nougaten kan flyde ud. Kom lidt nougat oven på hver, og top den med kokosmasse. Brug fingerne til at forme toppene og sørg for at nougatten er lukket inde.

Bag dem i ovnen i ca. 10 min ved 200 grader, til de er gyldne.

Lad dem afkøle inden de dyppes i tempereret chokolade. Pynt dem evt. med det overskydende chokolade.

Mælkefri version

Sørg for at den valgte nougat er helt mælkefri (det er Rema1000’s) og erstat smør med plantesmør.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email