Lækker frisk koldskålskage med kammerjunkebund og brombær sirup.

Ingredienser
Kammerjunke bund

* 200 g glutenfri kammerjunker  (ca. 2/3 opskrift)
* 90 g laktosefri smør – stuetempereret

Koldskålsmousse med brombær

* 5 blade husblas
* 120 g sukker
* 1 vaniljestang
* 4 tsk citronsaft
* 2,5 dl laktosefri koldskål
* 120 g brombær
* 2,5 dl laktosefri piskefløde

Brombærsirup

* 115 g brombær
* 60 g sukker
* ½ dl vand

Fremgangsmåde
Kammerjunke bund

Knus kammerjunkerne og bland dem sammen med smørret. Kom massen i en springform på 22 cm, og tryk den godt sammen så den dækker hele bunden. Stil den på køl indtil moussen er klar.

Koldskålsmousse med brombær

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Blend brombærene i en minihakker eller med en stavblender og si kornene fra. Bland koldskålen og brombærene sammen i en skål.  Flæk vaniljestangen og tag kornene ud ved at skrabe en urtekniv langs indersiden af vaniljestangen. Tag lidt sukker og bland kornene heri, så de løsnes fra hinanden. Smid ikke vaniljestangen ud for den skal bruges til siruppen. Bland vaniljekornene med sukker og citron i en gryde. Varm det op under middel varme til alt sukkeret er smeltet og tag den herefter af varmen. Vrid husblassen for vand og kom den ned i den varme sukkermasse og rør godt. Lad sukkermassen afkøle lidt og hæld den herefter i en tynd stråle i koldskålen under hurtig omrøring. Hvis sukkermassen er for varm eller koldskålen er for kold, vil husblassen stivne med det samme og danne små klumper. Det er derfor vigtigt at både koldskålen og sukkermassen er omkring sammen temperatur når de røres sammen.
Pisk fløden let og vend den i moussen. Fordel moussen over kammerjunkebunden og stil den på køl i minimum 3 timer.

Brombærsirup

Kom brombær, sukker, vand og en ½ vaniljestang tilovers fra moussen i en gryde og varm det langsomt op. Når det koger skal massen simre ved middelvarme i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og blend siruppen med en stavblender. Kom siruppen i en varmefast beholder og kom husholdningsfilm over så det rører overfalden. På den måde dannes der ikke kondens. Lad den køle af ved stuetemperatur.

Lad kagen stå ved stuetemperatur i 15-20 min før servering. Lige før servering kommes brombærsiruppen over moussen og den kan pyntes som ønsket.

Kagen kan sagtens fryses.

 

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide

 

Print Friendly, PDF & Email