Disse cupcakes er super lækre og er til alle lakridselskere. Jeg valgte at anvende anis pulver, men jeg vil formode at alle slags lakridspulver er anvendelige.

En portion giver 12 små cupcakes.

Ingredienser
Cupcakes

* 100 g melblanding # 1
* 2 tsk vaniljesukker
* 2 tsk bagepulver
* 2 tsk anis pulver
* 100 g sukker
* 2 æg (M/L)
* 75 g laktosefri smør

Buttercream

* 200 g laktosefri smør
* 330 g flormelis
* 2 tsk vaniljesukker
* 2 tsk vand

Fremgangsmåde

Smelt smørret og lad det afkøle. Bland de tørre ingredienser sammen. Pisk æg og rørsukker til en luftig æggesnaps. Rør smørret i. Rør de tørre ingredienser i æggesnapsen med en grydeske, så luften ikke piskes ud af dejen.

Kom små muffinsforme i en fast muffinsform og fyld dem med dej så cirka 3/4 af formen er fyldt. Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 17 min.

Lad dem afkøle let og tag dem forsigtigt ud af formen, og lad dem afkøle på rist.

Lad smørret blive blødt og pisk det luftigt (ca. 3-5 min). Rør smørret sammen med flormelis og vaniljesukker.

Pynt kagerne lige inden servering.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør. Jeg har flere gange lavet frosting med plantesmør, og jeg kan ikke smage megen forskel. Dog vil mængderne af flormelis og vand være anderledes, så prøv dig frem til en ønsket konsistens.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email