Den kan med fordel laves dagen i forvejen.
Opskriften er til 8 personer. Anvend en springform på 26-28 cm hvis du vil lave en dobbelt portion.

Ingredienser

Bund
* ca. 200 g glutenfrie digestive kiks (1/2 opskrift)
* ca. 60 g laktosefri smør

Creme
* 2 pasteuriseret æggeblommer
* 120 g sukker
* 200 g laktosefri flødeost
* 1 tsk vaniljesukker
* 2 dl laktosefri skyr/creme fraiche/yoghurt naturel
* 7,5 bl husblas
* 3 pasteuriseret æggehvider
* 2,5 dl laktosefri piskefløde
* 3 spsk limesaft
* limeskal fra to lime

Fremgangsmåde

Bund
Smuldér kiksene i en skål. Smelt smørret og rør det sammen med kiksene. Kom kikseblandingen i en 22 cm springform og anvend et stykke husholdningsfolie til at presse kiksene til en jævn og fast bund. Stil den på køl.

Creme
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk flødeost, skyr/cremefraiche, limeskal og vaniljesukker i æggesnapsen.

Pisk æggehviderne stive og pisk fløden til let flødeskum i hver sin skål.

Kom husblassen og limesaften i en glas eller metalskål og smelt husblassen over et vandbad. Den skal være lunken når den i en tynd stråle hældes i cremen med fuld kraft på elpiskeren.

Vend først de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i cremen og vend derefter flødeskummet forsigtigt i cremen.

Fordel cremen over bunden og stil den på køl i min 3-4 timer.
Pynt med revet limeskal og flødeskum.

Mælkefri version

Erstat flødeosten med mælkefri flødeost.
Erstat piskefløden med piskbar soyafløde.
Erstat smørret med plantesmør.
Erstat skyr/creme fraiche/yoghurt naturel med soya yoghurt.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email