Dejlig frisk limekage med limeglasur. Lime er sødere end citron, og den er derfor ikke så syrlig som min opskrift på citron muffins.Opskriften er lavet med hjemmelavet lime curd, da jeg har erfaring med at limesaft giver en tynd dej og ikke så kraftig en smag som jeg ønsker.

Ingredienser
Lime Curd

* 80 ml limesaft
* 1 æg
* 55 g sukker
* 25 g laktosefri smør

Kage

* 160 g melblanding # 1
* 2 tsk glutenfri bagepulver
* 150 g laktosefri smør – stuetempereret
* 200 g sukker
* 4 æg (M/L)
* 100 g marcipan
* 4 spsk lime curd (stort set hele portionen – husk at gemme lidt til glasuren)
* evt. grøn pastafarve

Syrlig glasur

* 1 tsk lime curd
* vand
* flormelis

Fremgangsmåde
Lemon curd

Limesaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde (gerne slip-let). Opvarm det ved middelvarme under omrøring, det må ikke koge. Tilsæt smør og rør til det starter med at tykne. Kom den i en beholder og stil den på køl.

Limekage

Bland mel og bagepulver sammen. Pisk let smørret, tilsæt sukker og pisk godt. Tilsæt æggene ét af gangen og rør indimellem. Riv marcipanen og rør den i med en grydeske eller dejskraber. Rør de tørre ingredienser i og pas på med ikke at røre luften ud af dejen. Tilsæt til sidst lime curd og evt. grøn pastafarve.

For en bageform på 18 x 25 cm med bagepapir og fordel dejen heri. Bag den midt i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min. Stik i kagen med en tandstik når den er brun på toppen. Hvis der hænger dej ved, er kagen ikke færdig.

Lad kagen afkøle.

Glasur

Rør lime curd, vand og flormelis sammen og kom glasuren på.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør og anvend/lav en lime curd der er lavet på plantesmør.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email