En super lækker sommer dessert, som er naturlig fri for gluten.

 

Mandeldrøm rabarber jordbær

 

Det bedste ved kagen er rabarberskummet, som er dejlig syrlig og passer godt til den tunge mandelbund og de søde jordbær.
Du kan sagtens lave bunden og rabarberkompotten dagen før, og nøjes med at piske flødeskum lige inden servering.

Kagen passer til ca. 8 personer

Ingredienser
Bund

* 4 æggehvider
* 170 g sukker
* 170 g mandler

Rabarberskum

* 250 g rabarber
* 135 g sukker
* 1 spsk kartoffelmel eller majsstivelse
* en vaniljestang
* 2,5 dl laktosefri piskefløde

Pynt

* 250 g friske jordbær
* 20 g laktosefri mørk chokolade

Fremgangsmåde

Hak mandlerne (med skal) medium/fint i en minihakker eller lignende, men ikke så fint at det bliver til mandelmel. Pisk hviderne stive og tilsæt derefter sukker, og pisk i nogle minutter til du får en stiv margens.  Vend mandlerne i margensen. For en 22 cm springform med bagepapir og fordel dejen heri. Bag den ved 175 grader i ca. 30 min. Lad den køle helt af.

Skær rabarberne i 1 cm tykke stykker og fordel dem i et ildfast fad der er foret med bagepapir. De må gerne ligge i ét lag. Bland sukker, kartoffelmel og vaniljekorn og drys det over rabarberne. Læg gerne vaniljestangen ved, da den afgiver masser af smag. Bag dem ved 175 grader i 30 min.
Fjern vaniljestangen og rør kompotten sammen. Lad den afkøle helt.

Lige inden servering piskes fløden stiv og rabarberkompotten vendes heri. Fordel skummet over bunden og pynt med friske jordbær og hakket chokolade.

Bon appetit!

Mælkefri version

Erstat piskefløden med soyafløde eller kokosfløde. Sørg for at chokoladen også er fri for mælkeprotein.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email