Ingredienser

Kage
* 200 g mandelmel
* 2 tsk bagepulver
* 1 tsk FiberHUSK
* 150 g laktosefri smør
* 200 g sukker
* 2 tsk vaniljesukker
* 3 æg M/L
* 2 tsk citronskal (ca. 2 citroner)
* 1 dl citronsaft (ca. 1 citron)

Glasur
* Flormelis
* 1 tsk citronsaft
* 1 tsk citronskal
* Vand

Fremgangsmåde

Kage
Mandelmel, bagepulver og FiberHUSK blandes sammen i en skål. I en anden skål piskes smør, sukker og vaniljesukker lyst. Tilsæt æggene ét af gangen og rør godt. Tilsæt citronskal, citronsaft, mandelmel blandingen til dejen og rør godt til dejen er ensartet.

Fordel dejen i en smurt springform på 22 cm.

Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 min. Hvis kagen bliver brun på toppen før den er færdig, kan du lægge et stykke stanniol over kagen. Test om kagen er færdig ved at stikke en trætandstik ned midt i kagen. Hvis der hænger dej fast på tandstikken er kagen endnu ikke færdig.

Lad den afkøle på rist inden den tages ud fra formen.

Glasur
Bland flormelis med citronsaft og citronskal, og fordel glasuren over kagen.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide

Print Friendly, PDF & Email