Mille Feuilles er en dejlig og let dessert. Disse er med hindbær og nougat mascarpone mousse, som giver en dejlig smagskombination af den fede nougat og den syrlige hindbær. Butterdejsbundene er karmaliseret med flormelis og får derfor en sød smag.

For at kunne lave mascarpone skal du bruge et osteklæde, kaldes også ostelærred, og det koster ned til 13 kr. meteren i stofbutikker.

Opskriften passer til 8 personer.

Ingredienser
Mascarpone (giver 350 g mascarpone)

* 6 dl laktosefri piskefløde
* 2,5 spsk citronsaft

Butterdej

* 500 g gluten- og mælkefri butterdej (1 pak) 

Mousse

* 120 g hindbær
* 1 spsk sukker
* 350 g laktosefri mascarpone
* 150 g sukker
* 75 g nougat
* 5 dl laktosefri piskefløde

Fremgangsmåde
Mascarpone

Opvarm fløden, under omrøring, i en tykbundet gryde ved middelvarme til den bliver ca. 88 grader. Tilsæt citronsaften og hold den ved de 88 grader i ca. 5 min under omrøring. Skeen/piskeriset skulle gerne blive “coated” af fløden. Tag den af varmen og lad den køle udækket til stuetemperatur. Det tager cirka en halv time, og den må gerne røres lidt i undervejs.

For en sigte med 2-4 lag osteklæde. Antal lag kommer an på maskernes størrelse. Læg sigten over en skål og kom fløden forsigtigt i klædet. Overdæk med husholdningsfolie og lad den stå i køleskabet i ca. 8 timer.

mascarpone

Kom herefter mascarpone osten i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet indtil brug. Brug den gerne inden for en uge.

mascarpone

Butterdej

Butterdejen skal optø i køleskab i 8 timer, for at den er optimal at arbejde med. Pakken indeholder to stykker, og jeg vil tage et af gangen og lad den resterende halvdel blive i køleskabet imens den første laves. Det er meget vigtigt, at det går hurtigt med at rulle den ud, for når dejen bliver varm er den stort set umulig at arbejde med.

Rul den ud på et stykke bagepapir, og vær ikke bange for at bruge lidt glutenfrit mel (fx majsstivelse eller rismel) så den ikke begynder at klistre til bagerullen. Rul den ud i en firkant så der er til 8 stk. af 4 x 12 cm. Vær påpasselig med at “klistre” dejen sammen for at få den ønskede form. Selvom dejen ser ud til at hænge sammen, vil den gå fra hinanden når den bliver bagt. Hvis dette sker, kan disse stykker bruges som bund. Brug en gaffel til at prikke i dejen så den “puffer” jævnt.

Bag den i 25 min ved 175 grader. Tag dem ud og skær dem i ønskede stykker, drys med flormelis (et tyndt lag) og kom dem tilbage i ovnen i 5 min. Lad dem afkøle helt. Jeg skulle bruge mine samme dag, så jeg opbevarede dem på køkkenbordet mellem to lag husholdningsfilm drysset med flormelis, for ikke at flytte for meget rundt på dem.

Mousse

Kog hindbær og 1 spsk sukker i 3-5 minutter. Anvend en stavblender til at blende massen til en fin puré. Afkøl til stuetemperatur.
Lad mascarponen få stuetemperatur og pisk den med sukkeret til alt sukker er opløst. Del mascarponen i to skåle.
Lun nougatten i mikrobølgeovnen og kom hhv. hindbær pureen og nougatten i mascarponen.
Pisk fløden stiv og vend halvdelen i hindbærmoussen og den anden halvdel i nougatmoussen. Kom mousserne i sprøjteposer og lad dem køle til servering.

Mille Feuilles

Ved servering

Læg en butterdejsfirkant på en tallerken og fordel mousserne på bunden. Skift gerne mellem mousserne. Læg en butterdejsfirkant ovenpå og gentag med mousserne. Drys gerne med lidt hakkede pistacienødder og frysetørret hindbær.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email