En dejlig lagkage med æblekompot, mokkacreme og karameliseret mandler.

Kagen er til ca. 10 personer og kan sagtens bages dagen i forvejen.

Ingredienser
Mokkacreme

* 2,5 blade husblas
* 25 g kaffebønner
* 3 dl laktosefri piskefløde
* 20 g sukker

Æblekompot

* 1 blad husblas
* 2 æbler
* 90 g sukker
* 1 spsk vaniljesukker
* 1 spsk citronsaft

Bunde

* 55 g melblanding # 1
* 65 g kartoffelmel
* 1 tsk bagepulver
* 25 g mandler
* 3 æg (M/L)
* 150 g sukker
* 1 spsk vaniljesukker

Mandelkrokant

* 85 g mandler
* 170 g sukker

Øvrigt

* 1,5 dl laktosefri piskefløde

Fremgangsmåde
Mokkacreme

Læg husblassen i koldt vand i 10 minutter. Kværn kaffebønnerne groft, og kom dem i en gryde samme med fløde og sukker. Bring det til kogepunktet og tag den af varmen. Den skal ikke koge. Vrid husblassen for vand og kom den i gryden under omrøring. Rør indtil husblassen er smeltet. Lad cremen trække i ca. 10 min og sigt kaffebønnerne fra. Lad den køle overdækket i køleskabet indtil den er helt stivnet (ca. 2-3 timer)

Æblekompot

Læg husblassen i koldt vand i 10 minutter. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker og citronsaft. Kog det ved svag varme under låg, til æblerne er møre. De må ikke være udkogte, men have bid. Tag gryden af varmen, vrid husblassen og kom den i. Rør rundt til husblassen er smeltet. Lad den køle i køleskabt i en times tid.

Bunde

Bland melblanding med kartoffelmel og bagepulver. Hak mandlerne fint. Pisk æg, sukker, vaniljesukker hvidt og luftigt. Sigt melet i æggesnapsen, og vend forsigtigt. Vand til sidst mandlerne i. For bunden af en 22 cm springform ved, at lægge et stykke bagepapir over den løse bund for derefter, at presse ringen ned over bunden og låse springformen. Fordel dejen i formen og bag den ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad bunden afkøle helt.

Mandelkrokant

Hak mandlerne groft. Smelt sukker på en pande til en gylden karamel. Tilsæt mandlerne og rør godt rundt og tag panden af varmen. Fordel krokanten på et stykke bagepapir, og lad det afkøle. Når det er afkølet hakkes det i små stykker. Jeg brugte en minihakker.

Opbygning

Befri den afkølede kage fra springformen og flæk den med en brødkniv. Vask springformen af og for bunden med bagepapir. Kom den øverste lagkagebund nederst med toppen op af. Fordel æblekompotten over kagen, og kom den anden lagkagebund ovenpå. Pisk mokkacremen til en let skum og fordel den på toppen af kagen, Lad kagen stå køleskabet i nogle timer.
Pisk flødeskummet og smør et tyndt lag ud på kagen. Fordel krokanten over hele dagen. Opbevar den i køleskabet indtil servering.
Hvis du ønsker at lave den en dag i forvejen, vil jeg vente med at komme flødeskum og krokant på kagen, til dagen hvor den skal serveres.

Mælkefri variant

Erstat piskefløden med soyafløde.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email