Ingredienser

Kage
* 125 g melblanding #1
* 3/4 tsk bagepulver
* knivspids salt
* 85 g sukker
* 1 tsk vaniljesukker
* 100 g laktosefri smør (stuetemperatur)
* 1 æg (M/L)
* 1 dl laktosefri yoghurt
* 5 nektariner (gerne hårde)

Kage
* 140 g melblanding #1
* 60 g brun farin
* 60 g sukker
* 1 tsk kanel
* 1/4 tsk muskatnød
* 175 g laktosefri smør (stuetemperatur)

Fremgangsmåde

Kage

Skær nekarinerne i 1,5 cm både og fjern skrællen.

Mel, bagepulver og salt blandes sammen i en skål. I en anden skål piskes smør, sukker og vaniljesukker lyst. Tilsæt ægget og rør godt. Tilsæt til sidst yoghurt til dejen og rør godt til dejen er ensartet.

Fordel dejen i en smurt springform på 22 cm. Fordel nektarinerne ovenpå, de må gerne ligge helt op ad hinanden. Har du nogle både tilovers, ligger du bare dem i et lag mere.

Crumble

Rør alle ingredienserne sammen og fordel crumbledejen over nektarinerne.

Bag kagen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 55 min. Hvis kagen bliver brun på toppen før den er bagt færdig, kan du lægge et stykke stanniol over kagen. Test om kagen er færdig ved at stikke en trætandstik ned midt i kagen. Hvis der hænger dej fast på tandstikken er kagen endnu ikke færdig.

Lad den afkøle på rist inden den tages ud fra formen.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør og erstat yoghurt med fx soyayoghurt.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide

Print Friendly, PDF & Email