Disse chokolade macarons med nougatfyld er super lækre.
Macarons kræver tålmodighed og ofte mange fejlslagne forsøg for at opnå den perfekte macaron, men opgiv ikke! Selvom udseendet ikke sidder i skabet, vil de stadig smage eventyrligt! 

Billedeguide og tips kan ses på indlægget grundopskrift på franske macarons.

Opskriften giver ca. 20-25 macarons.

Ingredienser
Makroner

* 55 g æggehvide (ca. 2 medium æg)
* 40 g sukker
* 75 g mandelmel
* 100 g flormelis
* 10 g kakao

Nougatfyld

* 1 dl laktosefri fløde
* 100 g laktosefri nougat
* 50 g laktosefri chokolade – gerne mørk

Fremgangsmåde
Nougat fyld

Varm fløden op i en gryde, og tilsæt chokolade hakket i mindre stykker og nougat skåret i tern. Fløden må ikke koge. Rør rundt til chokoladen og nougaten er smeltet, og tag den af varmen. Kom fyldet i en varmefast beholder, og kom husholdningsfilm over så det rører overfladen. På denne måde dannes der ikke kondens. Lad den køle af i køleskabet i nogle timer inden brug. Den kan sagtens laves nogle dage i forvejen.

Makroner

Afmål æggehviderne og lad dem få stuetemperatur. Kom mandelmel, flormelis og kakao i en minihakker eller lignende og bland det godt sammen. Sigt blandingen gennem en sigte. Det er vigtigt at sigten ikke har for store huller da melet skal sigtes for at sikre, at større stykker mandel ikke kommer med. Vælg heller ikke en sigte med for små huller, med mindre du har en særlig god tålmodighed!

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret. Pisk ved høj hastighed til marengsen får bløde toppe. Da kakaoen farver makronerne er det ikke nødvendigt at tilsætte yderligere farve og forsæt derfor med at piske ved høj hastighed til marengsen får stive toppe.

Kom melblandingen i margensen, og fold dejen sammen. Dette gøres med en dejskraber hvor der skiftes vis røres og presses ned i massen i midten af skålen. Dette er det svære punkt i processen. Det handler om at dejen skal miste lidt af luften, men ikke for meget.

Når dejen har fået en ensartet konsistens vil den blive tyndere for hver gang du folder. Det vil ca. tage 50-60 fold an på hvor aggressivt du folder. Det kan også være en hjælp at bruge 10 sekunders reglen: Kom dej på dejskraberen og lad det falde ned i skålen. Inden for 10 sekunder skal dejen udjævne sig. Den må gerne beholde lidt af formen. Hvis den flyder helt ud så er den rørt for meget. Det er en meget fin balance. Fold kun 2-3 gange mellem hver test, for at sikre at du ikke folder den for meget.

Hvis dejen ikke foldes nok vil den ikke få fødder og toppen vil revne.
Hvis dejen foldes for meget, vil dejen blive for blød og vil have svært ved at sætte en flot bund, samt vil den kunne blive hul.

Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt dejen ud i ens størrelse. Jeg snyder og har investeret i en macaron måtte, men du kan sagtens bruge almindeligt bagepapir. Du kan evt. tegne cirkler på bagepapiret med en blyant. Cirklerne skal være på størrelse med en 5-krone. Dejen skal ikke helt ud til kanten, da der skal være plads til at den flyder lidt når du banker pladen.

Når du har sprøjtet dejen ud, så bank pladen hårdt mod fx. køkkenbordet 5-10 gange og rotér den og bank igen 5-10 gange. På denne måde fjerner du luftbobler og de vil sætte sig flot på pladen.

 

Nougat macaron

Lad dem hvile i 30 minutter så overfladen tørres, og danner grundlaget for makronernes karakterirske fødder. Lad dem ikke stå varmt og fugtigt, da dette hindre tørringsprocessen. Nogen gange skal de have mere end en halv time før de er tørre nok. Test ved let at berøre overfladen, som skal være tør og ikke klistre til fingeren.

Hvis du har lavet til 2 plader, så bag kun én plade af gangen. Det gør intet at den anden plade står og tørrer den ekstra tid. Bag dem midt i ovnen ved 150 grader alm. ovn i ca. 18-20 minutter.

Når tiden er gået, så mærk forsigtigt på en af dem. De skal være sprøde i fødderne og de skal ikke gå i stykker hvis du meget let forsøger at fjerne en fra pladen ved at hive lodret opad. Jeg bruger en silikonemåtte og jeg kan ikke fjerne mine macarons før de er kølet af, så jeg vurderer om mine er færdige ud fra tidligere erfaringer.

Hvis de ikke er helt sprøde giver du dem et par minutter mere.

Flyt bagepapiret med makronerne over på en rist og lad dem afkøle i 15 minutter før de forsigtigt fjernes fra bagepapiret.

Nougat macaron

Kom nougatmassen i en sprøjtepose og klip et hul på ca. 7 mm i diameter. Sprøjt nougatfyldet ud på halvdelen af skallerne i en cirkel, og kom de andre skaller ovenpå.

Opbevar dem i køleskabet i 3-5 dage eller i fryseren i op til 5 måneder.
Skallerne kan også sagtens fryses uden fyld.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email