Et fantastisk mix af chokolade og “nutella” for rigtige chokolade-elskere. Denne cheesecake kræver lidt mere end de fleste, men det er hele umagen værd!

Kagen skal laves over flere omgange. Det er optimalt hvis man laver den over to dage.
Opskriften passer til 8 personer. Anvend en springform på 26-28 cm hvis du vil lave en dobbelt portion.

Du kan bruge skyr, creme fraiche eller yoghurt natural til cremerne. Det spiller ikke en væsentlig rolle for smag og konsistens hvilken du vælger.

Ingredienser
Bund

* ca. 1/3 portion eller 120 g glutenfrie digestive kiks
* ca. 60 g laktosefri smør
* ca. 50 g laktosefri mørk chokolade

Hvid creme

* ½ pasteuriseret æggeblomme
* 30 g sukker
* 50 g laktosefri flødeost
* 1/4 tsk vaniljesukker
* ½ dl laktosefri skyr/creme fraiche/yoghurt natural
* 1½ bl husblas
* 0,75 pasteuriseret æggehvide
* 1 dl laktosefri piskefløde

“Nutella” creme

* ½ pasteuriseret æggeblomme
* 30 g sukker
* 50 g laktosefri flødeost
* ½ dl laktosefri skyr/creme fraiche/yoghurt natural
* 75 g laktosefri hasselnøddecreme
* 1,½ bl husblas
* 0,75 pasteuriseret æggehvide
* 1 dl laktosefri piskefløde

“Nutella” glaze

* ½ dl laktosefri fløde
* 1½ dl laktosefri hasselnøddecreme

Fremgangsmåde

Bund

Smulder kiksene i en skål. Smelt smørret sammen med chokoladen og rør det sammen med kiksene. Kom evt. mere smør i efter behov. Kom kikseblandingen i en 22 cm springform og anvend et stykke husholdningfilm til at presse bunden flad. Stil den på køl.

Hvid creme

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk flødeost, skyr/cremefraiche/yoghurt og vaniljesukker i æggesnapsen. Pisk æggehviderne og fløden stiv i hver sin skål. Smelt husblassen over et vandbad. Den skal være lunken når den i en tynd stråle hældes i cremen med fuld kraft på elpiskeren. Vend æggehviderne og piskefløden forsigtigt i cremen med en grydeske/dejskraber.

Fordel cremen over bunden og stil den på køl i 3-4 timer.

“Nutella” creme

Lav “nutella” cremen på samme måde som med den hvide creme, hvor hasselnøddecremen tilsættes sammen med skyr/cremefraiche/yoghurt og flødeost.

Fordel cremen ovenpå den hvide creme og stil den på køl i 3-4 timer.

“Nutella” glaze

Kom fløden i en gryde og varm den op. Kom hasselnøddecremen i og rør godt rundt. Fordel den over kagen og lad den køle 1-2 timer før servering.

Mælkefri version

Erstat flødeosten med vegansk flødeost.
Erstat smør med plantesmør.
Erstat yoghurt med soya yoghurt.
Erstat fløden med piskbar soyafløde.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email