Velkommen til glutenfriekager.dk!

Her finder du inspiration til gluten- og laktosefrie kageopskrifter, som smager himmelsk!
Når jeg udarbejder gluten- og laktosefrie opskrifter på kager, har mit succeskriterie været, at kagerne skal smage som de originale kager. Endvidere har jeg fokuseret på kun, at bruge et minimum af specialingredienser.

En del af opskrifterne på sitet indeholder mælkeprodukter. Som udgangspunkt, er der kun blevet anvendt mælkeprodukter der findes i en laktosefri variant, og hvor dette ikke er tilfældet, gives der et alternativ til erstatning. Fx erstattes kærnemælk med yoghurt eller koldskål i sirupskagen, da kærnemælk ikke fås i en laktosefri variant.

Såfremt man har mælkeallergi kan man ikke anvende de laktosefrie mælkeprodukter. Nederst i hver opskrift er der beskrevet hvordan du kan gøre opskriften mælkefri. Som alternativ til mælk kan der anvendes soyamælk, rismælk eller mandelmælk. Soyayoghurt kan anvendes som erstatning for yoghurt og plantesmør kan anvendes som alternativ til smør. Jeg har eksperimenteret med FRI margarine til frosting og småkager og det giver et godt resultat hver gang. I forhold til frosting kan smør ikke erstattes 1/1 med plantesmør, her skal du mærke efter på konsistensen. Anvendelse af plantesmør i selve kagedejen er efter min erfaring fuldstændig uproblematisk.

Der findes mange variationer af glutenfrie melblandinger (OBS, nogle er med mælkepulver), og de giver forskellige resultater. Jeg har valgt at anvende et bestemt mix af produkter, men der skulle ikke være noget i vejen med at eksperimentere med andre produkter. Jeg anvender havremel, rismel, fuldkornsrismel, majsmel, majsstivelse og FiberHUSK.

Om mig

Jeg hedder Maria Vestergaard Hunsbal, jeg er 31 år og bor lidt uden for Aarhus sammen med min søn og vores hund. Til dagligt arbejder jeg som fuldmægtig hos Skattestyrelsen.

Jeg har altid elsket at bage kager og har tidligere gennemført grundforløbet til konditor. I 2012 blev jeg konstateret laktoseintolerant og i 2014 blev jeg konstateret glutenallergiker. Jeg startede i sommeren 2015 med at udvikle gluten- og laktosefrie kager, og dette er blevet en rigtig stor hobby for mig og har resulteret i denne blog.

Håber du vil finde en masse inspiration på bloggen!

Copyright

Alt indhold på dette site er beskyttet af ophavsretten. Indholdet må ikke kopiers, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse. Du må dog gerne gemme eller printe opskrifterne til eget privat ikke-kommercielt brug. Du må endvidere gerne dele opskrifterne, så længe du husker at linke til glutenfriekager.dk og det gældende blogindlæg.

Print Friendly, PDF & Email