Denne opskrift er inspireret af en opskrift jeg fandt i et gammelt ugeblad. Den var forholdsvis nem at lave, og jeg blev glad for resultatet. Skumfiduserne kan dog ikke erstatte den franske nougat i en rigtig P-tærte, men derudover er kagen super lækker – især hvis man elsker skumfiduser!

Ingredienser
Kage

* 50 g melblanding # 1
* 1 spsk vaniljesukker
* ½ tsk bagepulver
* 3 spsk kakao
* 100 g laktosefri mørk chokolade
* 100 g laktosefri smør
* 150 g sukker
* 2 æg (M/L)

Top

* 150 g skumfiduser
* 60 g lys sirup
* 1 spsk raspolie
* 100 g peanuts
* ca. 150 g laktosefri mørk chokolade til overtræk

Fremgangsmåde
Trin 1

Bland de tørre ingredienser sammen. Hak chokoladen fint og kom det sammen med de tørre ingredienser. Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt de tørre ingredienser sammen med smørret.

Fór bunden af en springform på 22 cm med bagepapir. Fordel dejen heri. Bag kagen i ca. 45 time ved 170 grader.

Lad den køle af i formen på en rist.

Trin 2

Kom skumfiduser, sirup og olie i en gryde (helst en med slip-let belægning). Smelt massen over middel varme, til du får en ensartet konsistens. Kom peanutsene i. Lad ikke massen afkøle, men fordel den straks over kagen.

Trin 3

Når toppen har sat sig, smeltes chokoladen og overtræk kagen. Evt. pynt med peanuts.

Hvis du bruger ægte chokolade skal du huske at temperere chokoladen.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør. Sørg for at chokoladen er fri for mælkeprotein.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email