Så blev det atter påske og som traditionen tro skulle der selvfølgelig laves påskeæg. Jeg har lavet to af mine favoritter og så to helt nye.

Jeg har brugt en rigtig god glutenfri marcipan købt i Lübeck, men normalt vil jeg have brugt Odense glutenfri marcipan. Har brugt Rema 1000’s nougat, laktosefri hvid chokolade som også er købt i Tyskland samt Odense mørk blok chokolade 55%.

Gule påskeæg med brune cirkler – Appelsinmarcipan

Denne består af marcipan rørt med appelsinskal. Jeg gjorde det nemt for mig selv, og købte revet appelsinskal fra Dr. Oekter. Rør marcipan og appelsinskal sammen med hænderne. Tril marcipanen til runde kugler og form dem så de har ægge-form.

Jeg har overtrukket dem med hvid chokolade – det kræver dog oftest en tur til Tyskland. Hvis man er til mælkefri chokolade lavet på rismælk kan dette være et alternativ, samt har Specialkøbmanden fået vegansk hvid chokolade egnet til smeltning. Jeg valgte at farve min hvide chokolade gul med Rainbow dust i Sunset Yellow, som kan købes hos Specialkøbmanden. Farven kommes i efter chokoladen er blevet tempereret. Cirklerne er lavet i mørk chokolade.

Brune påskeæg med hasselnødde krokant – Marcipan med nougat

Denne består af marcipan med en kerne af nougat. Tril marcipanen i kugler i ønsket størrelse. Skær dem over og giv den flade side et lille tryk med spidsen af en finger, hvor du kan ligge lidt nougat. Gør dette med dem alle og lig dem sammen to og to. Luk åbningen og tril dem runde igen. Form dem så de har ægge-form. Jeg har overtrukket dem med mørk chokolade (husk at temperere), og pyntet med hasselnødde krokant.

Brune påskeæg frysetørret hindbær – Hindbærmarcipan

Denne består af marcipan med en smule hindbærmarmelade og frysetørret hindbær. Rør marcipanen, hindbærmarmelade og lidt frysetørret hindbær sammen med hænderne, og smag dig frem. Hvis marcipanen bliver for klistret, kan der æltes formelis i. Tril dem til kugler og form dem så de har ægge-form. Jeg har overtrukket dem med mørk chokolade (husk at temperere) og dryssede frysetørret hindbær over.

Brune påskeæg med krymmel – Overtrukket karamel

Jeg havde en enorm lyst til karamel, så disse blev jeg nødt til at lave. Jeg har ikke en chokoladeform i ægge-form, så jeg valgte at lave en blød karamel som jeg kunne forme. Brug opskriften på lys karamel her, men opvarm den kun til 120 grader. Når karamellen er afkølet, skæres den ud og formes. De er overtrukket med mørk chokolade og dryssede lidt krymmel over.

God påske! 


Mælkefri version

Odense Marcipan (samt nogle andre varianter), Odense mørk chokolade og Rema 1000’s nougat er mælkefrie, så det eneste du skal ændre, er den hvide chokolade. Jeg mangler dog endnu at eksperimentere med vegansk hvid chokolade. Man kan selvfølgelig også vælge kun at anvende mørk chokolade.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email