Enhver lejlighed til at lave konfekt skal udnyttes! Jeg har ofte svært ved at begrænse mig med variationerne, men i år har jeg holdt mig til tre forskellige påskeæg.

Jeg har brugt Odense marcipan fin, Odense marcipan grov, Rema 1000’s nougat, laktosefri hvid chokolade samt Odense mørk blok chokolade.

Gule påskeæg med brune cirkler – Appelsinmarcipan med nougat

Til denne valgte jeg fin marcipan rørt med appelsinskal. Jeg gjorde det nemt for mig selv, og købte revet appelsinskal fra Dr. Oekter. Rør marcipan og appelsinskal sammen med hænderne. Tril kugler i ønsket størrelse. Skær dem over og giv den flade side et lille tryk med spidsen af en finger, hvor du kan ligge lidt nougat. Gør dette med dem alle og lig to og to sammen. Luk åbningen og tril dem runde igen. Form dem så de har ægge-form.

Jeg overtrak dem med hvid chokolade – hvilket jeg normalt ikke gør, da det kræver en tur til Tyskland. Jeg var dog så heldig at min mor og mormor tog noget med hjem til mig. Jeg valgte at farve min hvide chokolade gul med Rainbow dust i Sunset Yellow, som kan købes hos Specialkøbmanden. Farven kommes i efter chokoladen er blevet tempereret. Cirklerne er lavet i mørk chokolade.

Brune påskeæg med gule cirkler – Grov marcipan med nougat

Til denne valgte jeg grov marcipan med en kerne af nougat. Følg samme fremgangsmåde som ovenfor. For at gøre den lidt mere spændende, farvede jeg marcipanen gul med pasta farve (Wiltons Lemon Yellow, også købt hos Specialkøbmanden). Jeg overtrak den med mørk chokolade (husk at temperere), og pyntet med cirkler med resterne af den gule chokolade.

Brune påskeæg med lakrids – Lakridsmarcipan

Til denne valgte jeg fin marcipan med anis lakridspulver. Jeg har købt det i Søsterne Grene, men du kan få lakridspulver i de større supermarkeder og hos Specialkøbmanden. Rør marcipanen og lakridspulveret sammen med hænderne, og smag dig frem. Den må helt ikke blive for stærk efter min smag. Til dem til kugler og form dem som ønsket. Jeg overtrak dem med mørk chokolade (husk at temperere) og dryssede lidt lakridspulver over.

God påske! 

Mælkefri version

Odense Marcipan, Odense mørk chokolade og Rema 1000’s nougat er mælkefrie, så det eneste du skal ændre, er den hvide chokolade. Jeg mangler endnu at eksperimentere med vegansk hvid chokolade, men jeg ved at det kan købe hos Specialkøbmanden. Man kan selvfølgelig også vælge kun at anvende mørk chokolade.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email