Svampet og fugtig peanutbutter kage med cremet peanutbutter glasur.
Opskriften er til 20 personer. Ønsker du en mindre kage, er der anvisninger nederst i opskriften.

Ingredienser

Kage
* 415 g melblanding #1
* 555 g sukker
* 2 tsk vaniljepulver
* 2 tsk bagepulver
* 1 tsk salt
* 160 g laktosefri smør
* 3 1/4 dl vand
* 185 g peanutbutter
* 1,5 dl rapsolie
* 3 æg (M/L)
* 1 3/4 dl laktosefri mælk

Glasur
* 160 g laktosefri smør
* 185 g peanutbutter
* 2 tsk vaniljesukker
* 7 spsk laktosefri mælk
* 525 g flormelis

* en håndfuld saltede peanuts

Fremgangsmåde

Kage
Bland melblandingen med sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt.

Kom smør og vand i en gryde og varm det op til det koger. Tag gryden af komfuret og pisk peanutbutter og olie i. Pisk til massen er ensartet. Lad det køle lidt af i 5 min og pisk herefter æggene og mælken i.

Tilføj melblandingen og pisk let til dejen er ensartet. (Dejen er meget tynd)

Kom bagepapir en i form på 26 x 39 cm og bag kagen i midten af ovnen ved 175 grader (almindelig ovn) i ca. 40 min. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en trætandstik i kagen. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.

Lad kagen afkøle på rist mens du laver glasuren. Det er dog vigtigt, at kagen er varm når glasuren kommes på. Hvis ikke, stivner glasuren for hurtigt.

Glasur
Kom smør, peanutbutter, vaniljesukker og mælk i en pande eller en gryde med slip-let. Kog det op under omrøring og tag det af varmen når det koger. Tilsæt flormelisen lidt af gangen og rør til glasuren er ensartet. Kom panden tilbage på komfuret og varm glasuren lidt under omrøring.
Konsistensen på glasuren er vigtig for et godt resultat. Den skal være lige akkurat så stiv, at du skal “smøre” den på kagen. Hvis glasuren er meget hård kan du tilsætte lidt mere mælk.

Kom den varme glasur over den varme kage og smør glasuren ud med en dejskraber eller en ske. Pynt med saltede peanuts.

Gluten- og laktosefri peanutbutter kage

Ønsker du en mindre kage?
Såfremt du ønsker en mindre kage til 6-8 personer, kan du tage en tredjedel af opskriften og anvende en 20 eller 22 cm springform. Vær opmærksom på bagetiden, som vil være mindre end de 40 minutter.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør og erstat mælk med rismælk, havremælk eller soyamælk.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide

Print Friendly, PDF & Email