Klassisk og lækker pekannødde tærte lavet på lys sirup.

Ingredienser
Mørdej

* 150 g melblanding # 1
* 50 g glutenfrit havremel
* 50 g sukker
* 90 g laktosefri smør
* 1 æg (M/L)

Fyld

* 175 g pekannødder
* 2 æg (M/L)
* 220 g lys sirup
* 70 g brun farin
* 2 tsk vaniljesukker
* 45 g laktosefri smør
* knivspids salt
* ½ tsk karamel aroma

Fremgangsmåde

Smelt smørret og lad det afkøle. Bland de tørre ingredienser og sukker sammen til mørdejen. Rør smørret i. Tilsæt ægget og rør godt til du får en ensartet dej. Smør en rund form på 22 cm og fordel dejen heri. Anvend evt. et stykke husholdningsfilm til at lægge over dejen, og fordel dejen med fingrene. Forbag den midt i ovnen i 7 min ved 200 grader.

Smelt smørret og lad det afkøle. Sæt ca. 70 g hele pekannødder til side, og hak de resterende groft. Fordel de hakkede pekannødder over mørdejsbunden. Kom æg, sirup, brun farin, vaniljesukker, smør, salt og karamel aroma i en skål og rør det sammen med en grydeske. Fordel fyldet over nødderne, og brug de resterende nødder til at skabe et flot mønster.

Bag tærten ved 175 grader i ca. 40 min.

Lad den afkøle på rist. Servér den ved stuetemperatur med flødeskum til.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør.

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email