Her finder du en oversigt over hvilke typer af ingredienser jeg benytter, herunder særligt hvilke gluten- og laktosefrie produkter der findes på market.

Der tages forbehold for produkter der ikke længere er i handel samt at siden ikke altid vil være helt opdateret.


Smør

Som udgangspunkt bruger jeg kun rigtig smør i mine opskrifter. Rigtig smør produceres af Arla (Coop), naturmælk (Dansk supermarked) og Milbona (Lidl).
Smørret kan i udgangspunktet erstattes af et smørbart produkt, men der skal tages forbehold for at et smørbart produkt er mere blødt. Dette har særligt betydning for frosting, tærtebunde og småkager, hvor der vil være behov for at tilsætte mere flormelis eller mel efter behov.
Plantesmør (smørbart mælkefrit margarine) kan benyttes på samme vilkår som laktosefri smørbart. Mælkefri margarine produceres af Coop FRI plantemargarine, Naturli’ Økologisk smørbar, AMA plante, Nutana plantemargarine (Dansk supermarked).


Æg

Jeg benytter M/L æg til alle mine opskrifter.


Glutenfrie melblandinger

Der findes mange variationer af glutenfrie melblandinger (OBS, nogle er med mælkepulver), og de giver forskellige resultater. Jeg har valgt at anvende et bestemt mix af produkter, men der skulle ikke være noget i vejen med at eksperimentere med andre produkter. Jeg anvender havremel, rismel, fuldkornsrismel, majsmel, majsstivelse og FiberHUSK. Klik her for opskrifterne på mine melblandinger.


Bagepulver

Bagepulver er naturligt glutenfrit, men nogle producenter tilsætter hvedemel. Jeg har selv kun oplevet det en enkelt gang, men vær opmærksom og tjek altid ingredienslisten.


Flødeost

Flødeost, creamcheese, friskost, smøreost. Kært barn har mange navne. Arla, Creme Bonjour, Philadelphia producerer flødeost.
Netto har sommetider haft vegansk flødeost på SPOT.


Chokolade

Laktosefri mælkechokolade kan købes hos Rema1000. De har sommetider også hvid chokolade på SPOT.
Mælkefri lys/hvid chokolade kan købes ved de fleste helsekostbutikker samt specialkøbmanden.
Mørk chokolade uden smag er for det meste fri for mælkeprodukter. Marabou er ikke mælkefri.


Øvrige mælkeprodukter

Skyr bliver produceret af Arla og Stay Strong.
Creme fraiche bliver produceret af Arla.
Yoghurt natural bliver produceret af Arla og Naturmælk.
Koldskål bliver produceret af Arla Cheasy og Naturmælk.
Piskefløde bliver produceret af Arla og Thise.
Madlavningsfløde bliver produceret af Arla.


Hasselnøddecreme “Nutella”

Laktosefri hasselnøddecreme kan fåes i Lidl på SPOT, og muligvis i fast sortiment i Menu.


Marcipan

Marcipan kan fåes i mange forskellige kvaliteter og nogle skulle vist indeholde gluten. Vær derfor sikker på at du vælger en som er glutenfri.
Odense marcipan er glutenfri.


Butterdej

Gluten- og mælkefri butterdej bliver produceret af FRIA og kunne i julen 2016 købes i Rema1000.


Mascarpone

Mascarpone produceres af Lovilio som kan købes i Lidl på SPOT.


 

Print Friendly, PDF & Email