Frisk og luftig rabarberkage som kan serveres med creme fraiche. 

Ingredienser

* 700 g rabarber
* 115 g laktosefri smør – stuetempereret
* 200 g sukker
* 2 tsk vaniljesukker
* 3 æg (M/L)
* 200 g melblanding #1
* 2 tsk bagepulver
* knivspids salt
* evt. laktosefri creme fraiche

Fremgangsmåde

Vask rabarberne og skær dem i stykker af ½-1 cm tykke, Hvis du bruger rabarber der har været på frost er det vigtigt at dræne dem inden de kommes i dejen. Pres ikke væsken ud af dem, men lad dem ligge i en si og lad dem dræne i 5-10 minutter.
Pisk smørret sammen med sukker og vaniljesukker ved høj hastighed i nogle minutter. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk i mellem så dejen bliver ensartet.
Bland melblandingen med bagepulver og salt, og kom det i dejen ved lav hastighed. Vend rabarberne i dejen og fordel dejen i en smurt springform på 22 cm.
Bag kagen ved 175 grader i 50-70 minutter. Længden af bagetid varierer efter hvor meget saft der er i rabarberne. Rabarber der har været i fryseren væsker mere end friske rabarber. Tjek derfor løbende om den er færdig ved at stikke en tandstik eller en træpind i midten af kagen. Hvis der hænger dej ved, er kagen endnu ikke færdig.

Lad den afkøle på rist.
Servér den gerne med laktosefri creme fraiche.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør og undlad creme fraiche.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide

 

Print Friendly, PDF & Email