Squashkage er i min optik lillesøsteren til gulerodskagen. Jeg bager den ikke så ofte som gulerodskage, men den er stadig en tilbagevendende klassiker. Jeg har baseret den på den samme grunddej, og de er begge dejlig svampet, men alligevel er de vidt forskellige i smagen.

Den kan sagtens spises uden creamcheese frosting, men jeg foretrækker den med frosting, da jeg synes det giver en syrlig kontrast til den søde kage.

Ingredienser
Kage

* 1 tsk kanel
* 1 tsk bagepulver
* ½ tsk natron
* knivspids salt
* 100 g melblanding # 1
* 80 g sukker
* 2 æg (M/L)
* 40 g brun farin
* 40 g laktosefri smør
* 230 g revet squash

Creamcheese frosting

* 50 g laktosefri creamcheese
* 20 g sukker
* ½ tsk citronsaft
* ½ tsk citronskal
* Evt. lidt vand

Fremgangsmåde

Smelt smørret og lad det afkøle. Bland de tørre ingredienser sammen. Skral squashen og riv den groft. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Kom smør og brun farin i æggesnapsen ved lav hastighed. Tilsæt revet squash. Tilsæt de tørre ingredienser lidt efter lidt og rør godt til du får en ensartet dej. For en form på ca. 21 x 12 cm med bagepapir og fordel dejen heri.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 30 min.

Lad kagen afkøle på rist.

Rør alle ingredienserne sammen til creamcheese frosting. Hvis den er for fast røres der lidt vand i.
Smør frostingen på den afkølede kage kort før den serveres.

Mælkefri version

Erstat smør med plantesmør. Undlad creamcheese frosting.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email