Lækre mælkefrie vanilje cupcakes med marcipan toppet med vegansk hvid chokolade buttercream frosting med lime. MUMS! Den er lækker blød og har en dejlig mild smag af marcipan. De er perfekte som vanilje cupcakes, men kan også tilsættes citron, appelsin eller fx cacao.

De kan sagtens fryses ned (uden frosting) og de smager lige så godt, når de kommer op af fryseren igen. De er mine to-go cupcakes, når jeg skal have en enkelt eller to med til en fest, hvor jeg ikke kan tåle kagen. Hvis jeg har rigtig travlt, laver jeg dem i store muffinsforme i stedet, og undlader derfor frostingen.

Til frostingen har jeg valgt at bruge en vegansk chokolade lavet på rismælk og tilsat vanilje. Den er mørk i farven, hvilket jo har en betydning for den færdige frosting. Jeg undlod også at komme ekstra vanilje i frostingen.

Hvid chokolade

Opskriften giver 14 stk. ved brug af store cupcakes forme (højde 3 cm).

Ingredienser
Vanilje cupcakes

* 115 g melblanding
* 1,5 tsk bagepulver
* 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
* 115 g plantesmør
* 150 g sukker
* 3 æg (M/L)
* 75 g marcipan
* Evt. pastafarve

Hvid chokolade buttercream frosting med lime

* 120 g vegansk hvid chokolade
* 120 g plantesmør
* 260 g flormelis
* Skal af 1 lime
* ½ tsk limesaft

Fremgangsmåde
Vanilje cupcakes

Bland de tørre ingredienser sammen. Pisk let smørret, tilsæt sukker og pisk godt. Tilsæt æggene ét af gangen. Tilsæt evt. pastafarve. Riv marcipanen og rør den i med en grydeske eller dejskraber. Rør de tørre ingredienser i og pas på med ikke at røre luften ud af dejen.

Kom muffinsforme i en fast muffinsform og fyld dem med dej så cirka 1/2 af formen er fyldt. Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. til de er let gyldne på toppen.

Tag dem ud af formen og lad dem afkøle på rist.

Hvid chokolade buttercream frosting med lime

Smelt chokoladen over vandbad og lad det afkøle en anelse mens smørret piskes med en elpisker i 1-2 minutter. Kom chokoladen i smørret og pisk godt. Tilsæt limeskal og limesaft. Tilsæt flormelis og rør det sammen med en dejskraber.

Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl og pynt de afkølede cupcakes.

 

Hvis du kan lide denne opskrift, kan du måske også lide
Print Friendly, PDF & Email